Punk rock underground: A hús halálos hatása

Szeretettel köszöntelek a PUNKS NOT DEAD UNDERGROUND klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 164 fő
  • Képek - 277 db
  • Videók - 1346 db
  • Blogbejegyzések - 61 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 29 db

Üdvözlettel,

PUNKS NOT DEAD UNDERGROUND klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a PUNKS NOT DEAD UNDERGROUND klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 164 fő
  • Képek - 277 db
  • Videók - 1346 db
  • Blogbejegyzések - 61 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 29 db

Üdvözlettel,

PUNKS NOT DEAD UNDERGROUND klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a PUNKS NOT DEAD UNDERGROUND klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 164 fő
  • Képek - 277 db
  • Videók - 1346 db
  • Blogbejegyzések - 61 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 29 db

Üdvözlettel,

PUNKS NOT DEAD UNDERGROUND klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a PUNKS NOT DEAD UNDERGROUND klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 164 fő
  • Képek - 277 db
  • Videók - 1346 db
  • Blogbejegyzések - 61 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 29 db

Üdvözlettel,

PUNKS NOT DEAD UNDERGROUND klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Tessék.

Világ barmai egyesüljetek.

Itt tart ma a tudomány, így öl minket halálra.

Nyers káposztalevél és fődbül kivájt krumpli fagyosan.

Különösen, ha valaki sportol, melózik, szexel, vagy éppen terhes.
Testkimerülés, szívinfarktus biztosítva.

 

 

A feldolgozott hús és a korai halál kapcsolata

Forrás: BBC
2013. március 07., csütörtök 16:00
A kolbász, a sonka, a szalonna és egyéb feldolgozott hústermék rendszeres fogyasztása jelentősen megnöveli a korai halál kockázatát. A kutatás fél millió embert ölelt fel egész Európában.
Tetszik a cikk? Ossza meg ismerőseivel is!

Kétségbeejtő eredménnyel végződött egy óriási egészségügyi kutatás, amelyben Európa szerte félmillió ember vett részt: a sok feldolgozott húst tartalmazó étrend közvetlen kapcsolatba hozható szív- és keringési betegségekkel, rákkal és korai halállal. A kutatók a BMC Medicine folyóiratban hozták nyilvánosságra eredményeiket, amelyek közül kiemelik, hogy az egészségre elsősorban a tartósításhoz használt só és vegyszerek veszélyesek. A kutatás egyébként 10 európai országban zajlott, átlagosan 13 éven át.

Hirdetés

Kiderült az is, hogy azok, akik sok tartósított húst esznek, hajlamosabbak a dohányzásra is. „Természetesen a dohányzásról való leszokás sokkal fontosabb lenne, mint a hústermékek elhagyása” – emelte ki prof. Sabine Rohrmann a Zürichi Egyetemről.

A kutatásban részt vevő emberek közül minden 17. meghalt. Azok, akik naponta legalább 160 g feldolgozott húst fogyasztottak – ez nem több, mint két kolbászka és egy szelet szalonna – 44 százalékkal nagyobb volt az esélyük, hogy a 12,7 éves követési időszak lezárulta előtt meghaljanak, min azoknak, akik naponta legfeljebb 20 g-ot ettek. Összességében a megfigyelt emberek közül 10 000-en haltak meg rákban, 5500-an pedig valamilyen szívbetegségben.

A kolbászok és sonkák kedvelői számára azonban a kutatók egérutat is nyújtanak. Amint az alkoholnál is, itt is kiderült, hogy kis mennyiségben igenis szüksége van a szervezetnek vörös húsra és még feldolgozott húsra is. A brit egészségügyi ajánlás szerint az ajánlott mennyiség nem haladhatja meg a napi 70 g-ot. A frissen elkészített fasírtokra, húspogácsákra és kolbászokra mindez persze nem érvényes. Azért mindenképpen érdemes a fehérjebevitelt változatosabbá tenni az egészségesebb baromfihús, a bab és a lencse segítségével.

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

füzi andrea üzente 11 éve

nem böjtölök

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu