Szeretettel köszöntelek a PUNKS NOT DEAD UNDERGROUND klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
PUNKS NOT DEAD UNDERGROUND klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a PUNKS NOT DEAD UNDERGROUND klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
PUNKS NOT DEAD UNDERGROUND klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a PUNKS NOT DEAD UNDERGROUND klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
PUNKS NOT DEAD UNDERGROUND klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a PUNKS NOT DEAD UNDERGROUND klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
PUNKS NOT DEAD UNDERGROUND klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Tessék.
Világ barmai egyesüljetek.
Itt tart ma a tudomány, így öl minket halálra.
Nyers káposztalevél és fődbül kivájt krumpli fagyosan.
Különösen,
ha valaki sportol, melózik, szexel, vagy éppen terhes.
Testkimerülés, szívinfarktus biztosítva.
A feldolgozott hús és a korai halál kapcsolata
Kétségbeejtő eredménnyel végződött egy óriási egészségügyi kutatás, amelyben Európa szerte félmillió ember vett részt: a sok feldolgozott húst tartalmazó étrend közvetlen kapcsolatba hozható szív- és keringési betegségekkel, rákkal és korai halállal. A kutatók a BMC Medicine folyóiratban hozták nyilvánosságra eredményeiket, amelyek közül kiemelik, hogy az egészségre elsősorban a tartósításhoz használt só és vegyszerek veszélyesek. A kutatás egyébként 10 európai országban zajlott, átlagosan 13 éven át.
Kiderült az is, hogy azok, akik sok tartósított húst esznek, hajlamosabbak a dohányzásra is. „Természetesen a dohányzásról való leszokás sokkal fontosabb lenne, mint a hústermékek elhagyása” – emelte ki prof. Sabine Rohrmann a Zürichi Egyetemről.
A kutatásban részt vevő emberek közül minden 17. meghalt. Azok, akik naponta legalább 160 g feldolgozott húst fogyasztottak – ez nem több, mint két kolbászka és egy szelet szalonna – 44 százalékkal nagyobb volt az esélyük, hogy a 12,7 éves követési időszak lezárulta előtt meghaljanak, min azoknak, akik naponta legfeljebb 20 g-ot ettek. Összességében a megfigyelt emberek közül 10 000-en haltak meg rákban, 5500-an pedig valamilyen szívbetegségben.
A kolbászok és sonkák kedvelői számára azonban a kutatók egérutat is nyújtanak. Amint az alkoholnál is, itt is kiderült, hogy kis mennyiségben igenis szüksége van a szervezetnek vörös húsra és még feldolgozott húsra is. A brit egészségügyi ajánlás szerint az ajánlott mennyiség nem haladhatja meg a napi 70 g-ot. A frissen elkészített fasírtokra, húspogácsákra és kolbászokra mindez persze nem érvényes. Azért mindenképpen érdemes a fehérjebevitelt változatosabbá tenni az egészségesebb baromfihús, a bab és a lencse segítségével.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!